/* remove this */ Blogger Widgets /* remove this */

Saturday, December 26, 2009

Kelebihan Alpha Lipid Lifeline...

Share it Please
Apakah manfaat atau kebaikan yang anda peroleh dari pada alpha lipid(nutrisi) ?

ada beberapa kebaikan yang diperoleh daripada alpha lipid. Antaranya adalah faktor imun dan faktor pertumbuhan. faktor imum membantu sistem antibodi dan ketahanan badan. manakalah faktor pertumbuhan tertumpu kepada pembentukan tisu-tisu badan yang baru, menyembuhkan dan merawat sel-sel badan yang telah rosak, melambatkan proses penuaan badan , membakar lemak dan dapat membantu mengurangkan tahap kolesterol badan.

Alpha lipid juga dapat membantu menguatkan fungsi otak untuk bertindak balas dan berfikir. meransang badan untuk sentiasa segar dan bertenaga.

kandungan kalsium dalam segelas alpha lipid ini sudah cukup untuk keperluan manusia dewasa untuk sehari (1000mg). pada masa yang sama, alpha lipid ini jugak membekalkan kandungan vitamin dan mineral yang memang diperlukan oleh badan. ia TERAMAT sesuai untuk ibu mengandung dan yang menyusukan anak.


Colostrum banyak digunakan oleh atlet sukan untuk memulihkan kecederaan otot, ligamen dan tulang dengan cepat. contohnya, atlet sukan Australia.

satu lagi kelebihan atau fakta mengenai colostrum alpha lipid adalah, ia hanya mengandungi sebanyak 163mg laktosa berbanding dengan 13000mg dalam setiap 8-oz susu biasa. Laktosa adalah gula susu dan ia perlu dihadam oleh badan.

masih takut untuk mencuba? ia dijamin selamat, halal dan mempunyai data-data saintifik yang menyokongnya ( research lab). Jangan biarkan diri anda merana. Ubah gaya hidup anda dengan alpha lipid. segelas sehari sudah memadai. Insyallah, kesihatan anda akan bertambah baik..amin.


Terima kasih kerana sudi membaca...


Mohd Farhan
farhan_alphalipid@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Follow The Author

blog counter
blog counter